Osona Cuina celebra avui dijous una nova edició del Dijous Llarder a la Plaça Major de
Vic, amb una infraestructura aportada per Cerveses Damm i l’Ajuntament de
Vic. A partir de les 09:00h del matí, i fins les 16:00h de la tarda, es
serviran entrepans de diferents productes derivats del porc: botifarra,
cansalada i a partir de les 13:00h porc rostit. El porc rostit que s’oferirà,
és del porc que es rosteix al centre de la Plaça Major durant tot el matí, i
que es comença a coure la nit abans. En aquesta edició els porcs que es serveixen son de Porc Ral d’Avinyó, un dels patrocinadors oficial d’Osona Cuina.
Col·laboracions
En aquesta edició, el
Dijous Llarder comptarà amb la participació d’Osona Terra, que disposarà d’una
carpa per exposar alguns dels seus productes; i la IGP Llonganissa de Vic
(Indicació Geogràfica Protegida), que aquell mateix matí (a les 12.00 h) farà entrega de la llonganissa
d’or al Temple Romà de Vic i també tindrà un espai a la Plaça Major per poder
informar al públic.
Apropant el Dijous Llarder als nens
Durant el matí, es farà
un taller de botifarres per una seixantena de nens i nenes de primària, a
càrrec del xarcuter Santi Masallera, del restaurant Tresona XXI. Els nens que
hi participaran han estat escollits per sorteig entre les diferents escoles que
es van interessar pel taller, i l’escola guanyadora ha estat el Col·legi Pare
Coll.
També s’ha comptat amb la
participació dels nens i nenes de primària de les escoles de Vic per difondre
el Dijous Llarder d’aquest any. Osona Cuina ha fet arribar cartells amb un
espai en blanc a tots els centres que han volgut participar, juntament amb una
explicació de què és el Dijous Llarder i què representa per la ciutat de Vic.
Amb aquesta informació i l’ajuda dels professors, s’ha animat a tots els nens i nenes a fer un
dibuix directament sobre el cartell, i aquests son els que s’han repartit per
tota la comarca (2.000 cartells en total).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada