dimecres, 25 de març del 2015

Minut de silenci a Vic pel tràgic accident aeri

Foto moment del minut de silenci


  • L’Ajuntament de Vic suspèn el pregó del Mercat del Ram previst per demà, dijous, dia 26 de març a les 19.00 h a la Sala de la Columna
Avui a les 12.00 h ha tingut lloc el minut de silenci davant l’Ajuntament de Vic amb motiu del tràgic accident aeri succeït ahir. Amb aquest acte simbòlic el consistori vigatà se suma a les mostres de condol l i tal com ha afirmat l’alcaldessa en funcions, Anna Erra, “trasllada la seva solidaritat als familiars i amics de les víctimes, així com també a l’empresa vigatana on hi treballaven dues persones que malauradament també hi han perdut la vida”.


Donat el decret de tres dies de dol que s’ha dictat des del Govern de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Vic suspèn el pregó del Mercat del Ram previst per demà, dijous, dia 26 de març a les 19.30 h a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic.  

Minut de Silenci a VIC

L’Ajuntament de Vic convoca per avui dimecres, dia 25 de març, a les 12.00 h davant del mateix Ajuntament un minut de silenci amb motiu del tràgic accident aeri succeït ahir. A la vegada, el consistori vol expressar el seu condol i trasllada la seva solidaritat als familiars i amics de les víctimes.




dimarts, 24 de març del 2015

Tertúlia a Ràdio Vic_90.3 FM

Avui amb Jaume Tordera, Òscar Pitarch, Montserrat Rovira i Sebastià Raurell, sota la direcció de Joan Turró. Els temes tractats avui han estat la petició de presó per a dos presidents del Barça que demana el fical, els resultats de les eleccions a Andalusia, amb les derrotes clares del PP i d'UPyD, del Mercat del Ram, del Lactium....

Canal Taronja Osona_4 de 10

La nova Imatge de VIC, ciutat a la mesura humana



·        Eslògan de la nova marca de ciutat que presenta un perfil d’una “V” arrodonida i harmònica

Ahir al vespre la Sala Joaquim Maideu de l’Atlàntida de Vic va quedar plena de persones amb expectativa per a conèixer la nova marca de la ciutat de Vic.
La nova marca presenta una “V” arrodonida i harmònica acompanyada de l’eslògan “Vic, ciutat a la mesura humana”.

L’acte d’ahir va ser el “final del trajecte” d’un treball participatiu de més de 20 mesos i que ha comptat amb la col·laboració d’un miler de persones i amb el consens polític i unànime del consistori vigatà (adjuntem text aprovat pel ple municipal del mes de març).  A partir d’ara, doncs, s’inicia un altre procés de treball intens amb l’objectiu de que la nova marca de Vic arreli al territori i que les persones se la sentin i se la facin seva.

En el transcurs de la Gala es va fer un repàs de totes les accions que s’han portat a terme al llarg d’aquests 20 mesos de treball i que va néixer el 22 de juliol de 2013 amb la signatura d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Vic i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. A partir d’enquestes ciutadanes, grups de treball sectorials i altres accions participatives s’ha recollit una informació acurada de la percepció de la ciutat, buscant aquells aspectes diferenciadors i rellevants.

El professor i membre de l’equip de professionals de la Universitat que ha liderat aquest projecte, Jordi de San Eugenio va posar accent en el com s’ha executat aquest procés creatiu: “ha estat un treball de baix a dalt” “s’ha passat d’un sistema oligàrquic a democràtic”, va afegir. San Eugenio, però, va remarcar que “ara cal que la gent del territori se la cregui i se la faci seva”.

D’altra banda, el director creatiu d’Eumo, Disseny i Comunicació, Jordi Cano va ser l’encarregat de desvetllar la incògnita que havia despertat tanta expectació i va presentar el procés de disseny de la nova marca de ciutat, on pren especial rellevància la paraula “harmonia” i on es recupera el concepte “mesura humana” que ja havia aparegut amb anterioritat.

En el torn dels parlaments institucionals, el rector de la UVIC-UCC, Jordi Montaña, va expressar l’orgull de la universitat en participar a la creació de la nova marca de Vic. Per la seva banda, l’alcaldessa en funcions, Anna Erra, va afirmar “volem que la MarcaVic  ens singularitzi i en projecti com a territori”. Erra també va voler aplaudir a tots els regidors del consistori per haver estat capaços de trobar el consens en aquest tema important de ciutat. Recordem que el darrer ple municipal del mes de març es va aprovar una declaració institucional a favor d’aquesta marca de ciutat dins del territori.

La gala va comptar amb la presència de l’humorista osonenc, Peyu, el Mag Pota i la música de Jazz Band de l’Escola de Música i Conservatori de Vic (EMVIC).

(Text aprovat per unanimitat de tots els grups al Ple Municipal del 2 de març del 2015)

COMPROMÍS MUNICIPAL PER APROVAR I PROJECTAR EL TREBALL REALITZAT PER LA CIUTADANIA I PER LA UNIVERSITAT DE VIC ENTORN A LA NOVA MARCA DE CIUTAT I DE TERRITORI.

El Ple del juliol de l’any 2013  va aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Vic i la Universitat de Vic per treballar conjuntament pel projecte de ciutat entorn a la definició de ‘la Marca de Ciutat i de dins del Territori’.

La Universitat de Vic, a través del Departament de Comunicació (Facultat d’Empresa i Comunicació) ha aportat la direcció i coordinació tècnica del procés de treball desplegant tots els recursos humans necessaris a cost zero. L’Ajuntament de Vic ha intervingut conjuntament fent d’enllaç amb els agents del territori, fomentant sobretot la participació social.

L’objectiu comú que pretenia aquest treball conjunt era que, liderat des de les dues institucions abans esmentades, s’arribés a un espai de consens i participatiu entre els agents, actors, entitats i persones que estimen la ciutat pel que és i representa. Tot per definir i orientar la ciutat cap a una marca unitària de projecció a l’exterior i d’identificació pels habitants de la mateixa ciutat.

Després de mesos de treball i de posada en comú de totes les opinions expressades lliurement, la UVIC amb el complement de l’estudi de disseny i comunicació Eumo_d.c en el tram final del procés creatiu, han arribat a unes conclusions que permeten situar la ciutat en un punt d’equilibri entre el que som i el què volem ser:

Amb el perfil d’una ‘V’ arrodonida, sòlida però harmònica, es vol identificar la vertebració de la ciutat en els següents recorreguts:
-          del territori, amb harmonia, cap a la convivència
-          de la societat, amb harmonia, cap al civisme
-          de la salut, amb harmonia, cap al benestar
-          de l’educació, amb harmonia, cap a la igualtat
-          de l’urbanisme, amb harmonia, cap al patrimoni
-          de l’empresa, amb harmonia, cap a l’oportunitat
-          etc.

Incorporant en tot això els conceptes claus de ‘mesura’ i ‘humana’ es recupera un ‘claim’ que ja havia existit a la ciutat, idea llavors expressada per l’alcalde Ramon Montanyà, però que ara potser es reforçaria, guanyant consistència i sobretot mantenint coherència i autenticitat, tal i com demanaven els participants al procés: ‘feu, sisplau, una marca que respongui a la nostra realitat.’
L’any 2015 és l’any en que de bon principi es va decidir entre tots que fos el de la presentació pública i oficial, coincidint expressament en una de les festes més vigatanes: el Mercat del Ram. La data del proper dilluns 23 de març, en un acte senzill però solemne i d’importància pel futur de la nostra ciutat, serà el punt de sortida a la nova marca de ciutat que esperem que tingui un llarg i eficient recorregut, integrat i valorat des de diverses vessants ciutadanes.

Per tot això, l’actual consistori vigatà, declara i es compromet a validar aquest procés de treball participatiu i creatiu i a impulsar els resultats obtinguts; i a la vegada, passa el relleu al proper consistori que es formi després dels comicis electorals, convidant-lo a assumir aquest treball col·lectiu, per consolidar la nova marca de Vic en l’àmbit municipal i territorial.
                                                          
(Text íntegre del Ple del 2 de març del 2015 aprovat per unanimitat per tots els grups del consistori)






dilluns, 23 de març del 2015

L’Ajuntament de Vic reconeix la figura de l’alcalde Marià Serra i Badell

Joan López i Jordi Figuerola a l’acte de la Sala de la Columna del passat divendres

·        L’historiador Jordi Figuerola va pronunciar una conferència entorn a la figura de l’alcalde republicà
 En la sessió plenària del passat mes de febrer es va aprovar fer un acte en reconeixement a la memòria a Marià Serra Badell, alcalde republicà de la ciutat de Vic. Aquest es va celebrar el passat divendres, dia 20 de març a les 19.30 h a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic amb un acte acadèmic amb una conferència de l’historiador, Jordi Figuerola sobre “Memòria i Història: l’alcalde de Vic, Serra Badell, durant la Segona República i la Guerra Civil”. En el transcurs de la conferència Figuerola va celebrar que finalment l’Ajuntament de Vic es decidís a fer aquest acte de reconeixement a un alcalde republicà que va sustentà aquest càrrec dins el període més llarg entre el 1931-39 (62%; en concret de l’abril del 31 fins el novembre de 33; i del juliol del 36 fins a setembre del 38). D’altra banda, el conferenciant va fer un repàs de la polèmica que ha despertat aquest alcalde fins a data d’avui.

Durant l’acte, l’alcalde Josep M. Vila d’Abadal, absent per causes de salut, va voler expressar unes paraules en boca del seu cap de Gabinet, Sebastià Raurell,  en les que remarcava que amb aquest acte “no pretenem esmenar el passat, sinó assumir-lo i conèixer-lo”.

Finalment, Joan López i Carol, que va presidir l’acte, va afirmar que “Vic és terra de pensament i amb una tradició de pacte” i va remarcar la importància de recuperar la memòria històrica i treballar amb l’objectiu d’una democràcia més participativa”. “Llarga vida a la democràcia, llarga vida a Vic i llarga vida a Catalunya”, paraules textuals que Joan López Carol va emprar per a acabar el seu discurs.  
Fotografia de l’alcalde Serra i Badell al seu despatx a l’Ajuntament de Vic. FONT: Ausa, 2005